Koliko puta ste čuli da je neko oštećen od strane taxiste pogotovo kada taxista primeti da je u pitanju stranac?! Svaki taksista ukoliko je pošten u svom poslu, ne pravi razliku između stranaca i domaćih mušterija. I naplati vožnju prema taximetru koliko je pokazao i koliko je zaista izašla vožnja.

Na sreću ima više poštenih taksista, s druge strane ima i ovih drugih. Neprijatna situacija desila se nedavno u Češkoj, tačnije u Pragu kada je jedna gospođa(strankinja) sela u taxi vozilo i želela da se preveze 14 km. Ali taksista umesto da uključi taxismetar koji logično ne bi smeo da pokaže više od 20-30 eura, vozač je od gospođe tražio za vožnju čak 480 eura.

Strankinja je ostala u čudu i rekla da ima kod sebe samo 50 eura, taksista je odvezao do bankomata, ali mu nije “odgovaralo” 120 eura koje je još podigla, već je zahtevao još. Posle nekog vremena i nakon dugog cenkanja dogovorili su se za cenu od  280 eura, MNOGO veće nego što zaista iznosi. Zatim je taksista na zahtev strankinje rukom napisao potvrdu da je platila vožnju.

Prevarena žena je bila u neverici i požalila se recepciji hotela u kom je odsela, i nakon nekoliko sati policija u Pragu je uspela da nađe bahatog taksistu protiv koga je strankinja podnela krivičnu prijavu.

Ovo nije prvi put da čujemo ili vidimo prevare na ovakav način, u našoj državi često čujemo u Novom Sadu kada traje Exit festival koliko određeni taksisti kada vide da je stranac u pitanju naplate vožnju i duplo.

Da li ste vi bili nekad oštećeni od strane taksiste ili neko iz Vašeg okruženja?!

 

AM CLUB SERBIA http://amcsrbija.rs/