Da li Vam se desilo da budete žrtva džeparoša dok se vozite gradskim prevozom,  ili ako srećom niste imali ovakvo neprijatno iskustvo sigurno znate nekog ko jeste?! Bilo kako bilo sigurno nema osobe koja ne strahuje u gradskom prevozu, pogotovo kada su velike gužve.

Aleksandar Živanović je pravi junak, spasivši mnoge putike da ne postanu  „meta“  džeparoša. Ovaj plemenit vozač gradskog autobusa koji je već postao poznat građanima, postao je pravi vitez koji putem razglasa kada primeti džeparoše  upozorava putnike.

On tvrdi da ima iskustva da ih prepozna, a takođe neke već i prepoznaje od ranije. Aleksandar je izjavio da su najčešće žrtve penzioneri, mlade devojke i žene. Ističe da su toliko već vešti i smeli da prate ljude i izvan autobusa te su jednoj ženi koja je ušla u autobus posle izlaska iz banke ukrali 2.500 eura. Ovaj hrabri vozač  čim uđu u autobus, obavesti putnike preko razglasa, najčešće rečenicom: “Čuvajte svoje novčanike!“ a zatim džeparoši izađu na sledećoj stanici.

Nažalost vozač je nekoliko puta napadnut uz pretnje, nasrnuli su i noževima dva napadača koja su ga presrela, na svu sreću Aleksandar je prošao bez posledica i odmah je pozvao policiju.

Sasvim sigurno Aleksandar je postao omiljeni vozač Beograđana. Putnici ga hvale i poštuju, ne samo kao dobrog vozača, već kao hrabrog,pravičnog i ispravnog čoveka, koji ponekad rizikuje svoju bezbednost zarad sigurnosti.

Njegova dobra dela tokom svakodnevnog prevoza putnika pokazuju koliko još ima pažljivih ljudi, i profesiju profesionalnog vozač baca u drugi plan ističući ljudskost koja nam je svima preko potrebna.

Jeste li ikada bili u sličnoj situaciji?