Grčka je godinama unazad najpopularnija destinacija za letovanje Srba. Bukvalno svaki drugi naš turista odlazi u zemlju koju zapljuskuju Jonsko, Kritsko, Egejsko i Sredozemno more. Pre polaska na put svakako treba da proverite Vaš auto, da se ne bi desio peh koji mnogo košta, pogotvo u stranoj zemlji, s toga savetujemo obavezno paket pomoći na putu koji pokriva stari kontinent. Proverite svetlosne instalacije, pritisak u gumama, nivo ulja u motoru, rad kočnica itd…

Ukoliko ovog leta planirate da putujete u Grčku na letovanje, treba da znate da je nedavno na portalu grckainfo.com izdato obaveštenje za vozače koji idu svojim vozilom na put, da u slučaju nepredviđene situacije npr udesa, neposedovanje MVD može doći do toga da Vam se uskrati naplata štete. Ukoliko je drugi vozač kriv za udes i ima osiguranje kod osiguravajuće kuće koja traži MVD, vi nećete moći da naplatite štetu na automobilu, ako istu nemate sa sobom, što se može smatrati kaznom za vas jer se niste pripremili na vreme prenosi BK TV NEWS.

Takođe ukoliko nemate MVD može da Vam bude problem ukoliko želite da iznajmite automobil. Verovatno ste mislili da ukoliko imate novu biometrijsku vozačku dozvolu MVD nije potrebna, niste u potpunosti u pravu. Iz tog razloga bi najbolje bilo da se raspitate šta Vam je sve neophodno za ovaj put i da se pripremite na vreme.

AM CLUB SERBIA http://amcsrbija.rs/