Nesvakidašnji podvig koji se odigrao na autobanu blizu Minhena u Nemačkoj, pored svih privukao je i pažnju Elona Muska, izvršnog direktora Tesla Motorsa. Kako Muenchner Merkur  saznaje a prenosi Mashable, četrdeset jednogodišnji  Manfred Kick se nalazio u svom Telsa S modelu kada je primetio da se vozač iza njega u VW-u ponaša kao da je izgubio kontrolu nad svojim vozilom. Odlučio je da se postavi ispred VW sa nemerom da ga uspori i zaustavi. Kada su oba auto zaustavljena Manfred je prišao VW gde je zatekao vozača bez svesti, ukazao mu je prvu pomoć i  verovatno spasio život. Kako se kasnije ispostavilo (ne)sretni vozač je doživeo srčani udar. Srećom po obojicu niko nije stradao a vozač VW se uspešno oporavio u bolnici.

 

IMAGE: FEUERWEHR MÜNCHEN

Ovaj herojski podvig je vrlo brzo obišao svet, pa je i sam vlasnik Tesle  saznavši za ovaj nesvakidašnji događaj vlasniku S Modela obeća da će kompletno nastalu štetu od 10 000 eura pokriti Tesla Motors o svom trošku.

Originalni tekst možete pročitati ovde

Nemačka policija je sprovela istragu o ovom događaju, kao i protiv Kick-a kao vozača koji je izazvao saobraćajnu nesreću. Međutim zvanični izvori navode kako će ga policija, iako je izazvao sudar,  umesto krivim proglasiti za heroja.

Ovaj sjajan primer čojstva sigurno vraća veru u ljude i podseća nas da je ljudski život vredniji od bilo kog auta!