Gotovo da u našem okruženju nema slučaja, a da nažalost neko ili je bio žrtva saobraćajne nezgode ili neko iz okruženja da ima svoje iskustvo. Postavlja se pitanje ko je osnovni krivac za toliki broj nezgoda. Često smo u automobilima, pogotovo u mesecima leta kad dosta putujemo i na duže relacije.

Gostojući na RTS-u, Damir Okanović  iz Komiteta za bezbednost saobraćaja izjavio je da: “Svaka greška u saobraćaju vrlo skupo košta i ukoliko pogrešimo, rizikujemo da poginemo, ostanemo invalidi ili budemo 10 godina u zatvoru” 

“Moramo da shvatimo da možemo da stradamo i tuđom greškomneophodno je da vežemo pojas, da vežemo pojaseve i na zadnjem sedištu, izjavio  je Damir Okanović i upozorio vozače koji se kreću levom, preticajnom trakom da se ne približavaju previše vozilu koje se nalazi ispred njih. Takođe napominje da: “Ukoliko želite da preteknete, uključite levi migavac, držite bezbedno odstojanje, a to je najmanje polovina od brzine kojom se krećete. I vratite se u srednju traku kada izvršite preticanje.” Ukoliko upravljate Vašim vozilom npr 120 km na sat, odstojanje trebalo bi da bude najmanje 60 metara.

“Za one koji imaju problem da to procene, postoji i pravilo ‘dve sekunde’:  vozilo ispred vas će proći pored nekog objekta, saobraćajnog znaka. Treba da prođu bar dve sekunde da i vi prođete pored tog znaka” ističe Okanović.

 

Molimo Vas da slušate savete stručnjaka, pazite tokom vožnje, budete odmorni i naspavani pred put. Ukoliko niste odmorni odložite Vaše putovanje, jer takvom vrstom neodgovornosti ugrožavate Vaš život, život Vaših dragih osoba koje votize i živote ostalih učesnika u saobračaju!!!!!

OBEZBEDITE SEBE PRED PUT, PAKETOM POMOĆI NA PUTU KAKO BI BILI JOŠ SIGURNIJI TOKOM VOŽNJE, POGOTOVO U NEPOZNATOM I DALEKOM MESTU!

AM CLUB SERBIA http://amcsrbija.rs/