Verzion je lansirao potpuno novi način zaštite vozila, koristeći dostupne tehnologije i OBD konektor.

Hum platforma omogućava da se na svako vozilo koje ima OBD konektor (faktički sva vozila od 1996) priključi uređaj koji će očitavati dijagnostiku samog vozila na ekranu telefona vozača, obaveštavati ga kada je potrebno izvršiti održvanje/servis, pa čak i omogućiti operatera koji bi pomogao pri mehaničkom kvaru. Zgodno zar ne?

Ovakav sveobuhvatni pristup omogućava  svakom vozaču bezbednu vožnju. Sistem je koncipiran tako da u svakom trenutnu ispisuje GPS kordinate, što je sjajno ukoliko dođe do krađe vozila ili pozivanje hitne pomoću prilkom nesreće zahvaljujući Bluetooth hendsfree uređaju unutar auta.

Sistem takodje beleži podatke kao sto su: potrošnja, pređena kilometraža i same navike vozača pa u svakom trenutku postoji dostupna statistika na osnovu koje se donose potrebni zaključci.

Ceo sistem je maksimalno pojednostavljen sa već predefinisanim sistemom za pozivanje  podrške call centra ili šlep sužbe.

Ovako upakovana usluga je za sad dostupna samo na tržištu Amerike i staje  10$ na mesečnom nivou. Korisnik je dužan da plati jednokratno 29$ za opremu, kao i 20$ za aktivaciju samog sistema. Obavezna ugovorna obaveza traje  24 meseci. Detalje možete pogledati ovde.

Kada Srbija može da očekuje ovakav sistem?