Ukoliko ste planirali da kupite polovno vozilo, dobro se raspitajte i budite strpljivi, jer u narednom periodu mogu se naći povoljnija nego ikad polovna vozila.

Švajcarska i Nemačka imaju novi zakon, koji zahteva da se povuku sa njihovih ulica sva vozila koja su napravljena tj proizvedena pre 2009. godine.  Što će značiti da će cena polovnih automobila u narednom periodu kada je i Srbija u pitanju trebala da budu znatno niža.

Kako je većini poznatno, većina naših građana uvozi polovni automobil iz Nemačke. Što bi značilo da u narednom periodu naše tržište moguće da će biti preplavljeno polovnih uvezenih vozila. U pitanju su preko 300.000 vozila koja nemaju najnovniji standard euro 6. Kada je Švajcarska u pitanju ovakva vozila neće moći više ni da se registruju, dok kada je u pitanju Nemačka ovakva vozila neće moći da se voze u većim gradovima. Kada se priča i kako je poznato prodaja tih vozila već je uveliko počela i trajaće narednih godina. Kada je u pitanju Srbija je i dalje važeći standard je euro 3.

Postoji velika šansa da će se Švajcarcima i Nemcima žuriti sa prodajom njihovih vozila te da će cena biti znatno niža.

Kada je u pitanju kupovina u  Srbiji, najviše automobila se uvozi iz Nemačke, zatim iz Francuske i Italije, a najtraženiji su automobili čija se cena kreće između 2 i 3 hiljade evra.

Poznavaoci prodaje automobila misle da će iz Nemačke na tržište Srbije dospeti oko 100.000 polovnih vozila na unutrašnje sagorevanje, jer je cilj te zemlje da do 2020. poveća udeo automobila na električni pogon, i time smanji zagađenje u njihovoj zemlji. Kada su u pitanju vozila u  Nemačkoj trenutno je oko 60.000 električnih automobila, a cilj im  je da taj broj u naredne četiri godine bude uvećan za još 940.000 vozila.

Iz kog razloga Srbi i dalje imaju najveće poverenje u Nemačka vozila i kupovinu vozila koja kupe u Nemačkoj? Koji su po Vašem mišljenju najperodavanij modeli vozila, i koja marka “Nemca”?

Da li su BMW, Audi i Mercedes i dalje statusni simboli u našoj zemlji???

AM CLUB SERBIA http://amcsrbija.rs/