Dragi vozači, svedoci smo koliki je alkohol “krivac” za mnoge saobraćajne nezgode. Na sve moguće načine pokušava da se spreči vožnja pod dejstvom alkohola na našim putevima. Uskoro će biti još veće kazne za vozače koji upravljaju vozilom u alkoholisanom stanju, a to znači niža granica za pijanstvo, veća novčana kaza i novim način kategorisanja pijanih vozača.

Kazne će biti velike za vozače pod dejstvom alkohola, a to znači da svaki vozač koji bude imao više od 1,2 promilaalkohola u krvi dobiće kaznu od najmanje 100.000 dinara. Kao što sami znamo koliko alkohol prouzrokuje saobraćajne nezgode i trajne posledice i čak posledice sa smrtim ishodom kazne će biti sve rigoroznije kada su u pitanju naši zakoni i ophodjenje prema pijanim vozačima kada je u pitanju saobraćajna policija.

Kada je u pitanju dozvoljena granica alkohola u krvi smanjuje se sa 0,3 promila na 0,2, a kazne će biti čak i duplo, znamo, da je do sada bila kazna 5.000 dinara,dok će u buduće iznosti 10.000 dinara, uz isključenje iza saobraćaja 12 sati minimum.

Stupa na snagu i kategorija visokog nivoa alkohola u krvi od 0,8 do 1,2a kazna će iznositi od 20.000 do 40.000 dinara i to nije sve dobili bi i kaznu zabrane upravljanja vozilom od 4 meseca i kaznene poene od 7 do 9.

Najveća kazna biće predvidjena naravno za vozače koji su pod potpunim alkoholisanim stanjem koji iznosti više od 2 promila za koju je moguće i oduzimanje vozila i zatvorom od 30 do 60 dana.

 

Apelujemo na sve vozače, da kada piju NE VOZE, ne samo zbog kazni koje slede, već zbog Vaše sigurnosti i sigurnosti ostalih učesnika u saobraćaju!!! Dovoljna je jedna sekunda da promeni sve kada je saobraćaj u pitanju i može imati tragične posledice.

AM CLUB SERBIA http://amcsrbija.rs/

                                                                                                        0800/021-024