U današnje vreme život bez auta je gotovo nezamisliv. Bilo da ga vozite par dana u nedelji ili svaki dan, vrlo je lako navići se na konfor koji pruža, kao i mogućnost da za kraće vreme završite svakodnevne obaveze. Aktivni vozači, u većini slučajeva, auto koriste da bi stigli u tačno vreme na posao a posle završenog radnog dana što pre došli kući. Bilo da ste aktivan ili pasivan vozač jedno je sigurno – auto vremenom postaje član pordice. Naravno ovde ne mislimo da ga podjednako volimo, kao što volimo svoje ukućane – mada ima izuzetaka. 🙂

 

Pod članom porodice smatramo da za vozilo izdvajamo određenu sumu novca potrebnu za registraciju, tehnički pregled, osiguranjeodržavanje, promenu guma itd..  Generalno gledano on postaje korisnik kućnog budžeta koji na godišnjem nivou potroši od par stotina do par hiljada evra. Namerno kažemo potroši jer dosta ljudi koji poseduje auto ne vode računicu koliko zapravo novca izdvoje za svog ljubimca u 365 dana, pritom ovde ne mislimo na gorivo.

Bilo kako bilo: konfor, brzinu, sigurnost, slobodu, strast prema automobilu kompenzujemo novcem. Zaljubljenici u automobile, većinom muški deo populacije, gaje određenu vrstu dečije ljubavi ka nekom od super automobila današnjice (Ferrari, Lamborghini, Tesla, Porsche, Bentley…) i onu “realnu” ka svom mezimcu kojeg trenutno voze (za koji obično tvrde da je najbolji).

 

Odavno je dokazano da mi kao potrošači, iako mislimo da kupujemo racionalno, isključivo to radimo vođeni emocijama. Ako uzmemo ovu tvrdnju kao tačnu lako je zaključiti šta smo sve spremni da uradimo kako bi zadovoljili svoje želje i s tim u vezi osećali se bolje. Kupujemo gotovo sve: od jelkice sa omiljenim mirisom, plišanih lutki i privezaka, jakih zvučnika,mp3 plejera, preko ukrasnih lajsni, dodatnih svetlosnih efekata i zaštitnih folija do fazoniranih felni, širokih guma, konačnog čipovanja i dodavanja spojlera/auspuha.. Listi dodataka koje čine naš auto vrednijim i lepšim, a nas zasigurno sretnijim nema kraja.

Međutim postavlja se pitanje da li nekada preteramo, ili bolje rečeno više uložimo u auto nego u sebe?

Prvenstveno ovde mislimo na ulaganje u sigurnost i bezbednost svakog vozača. Od zakonom propisane prve pomoći i zimskih guma, preventivne provere ispravnosti vozila do paketa pomoći na putu. Skloni smo da svoju bezbednost i sigurnost često zanemarimo, iako imamo najlošije puteve na ovim prostorima. Naš stav, zasnovan na preko 20 godina iskustva, jeste da ništa ne treba prepustiti slučaju, kao i da sve neželjene događaje treba pravovremeno preduprediti..

Složićete se sa nama da u današnje vreme stresnih situacija ima i previše. Jedna od takvih situacija, na koju srećom, možemo da utičemo jeste svakako partnerstvo sa kompanijom koja se bavi pružanjem asistencije kad auto iz nekog razloga stane. Zamislite sebe kako stojite bespomoćni na parking gde zbog zime vaš akumulator ne daje znake života – a vi jako žurite na posao, pogodili ste slučajno rupu i oštetili točak, usled klizavog puta sleteli van kolovoza, pukao vam je zupčasti kaiš, usled nepredviđenih okolnosti auto je prokuvao, imali ste saobraćajnu nezgodu… U bilo kojoj od ovih situacija nivo stresa je znatno viši ukoliko nemate brzo i efikasno rešenje. Bilo da ste vi vozač ili neko od vaših ukućana u trenutku ove, nimalo prijatne situacije, bitno je samo jedno – rešiti problem što bezbolnije, za što manje para u najkraćem mogućem roku!

 

Zamislite da na asistenciju čekate maksimalno do 45 min, kako u Srbiji tako i u Evropi, da vi vaši saputnici ne spavaju u kolima već u hotelu dok se kvar ne sanira, da ukoliko imate nezgodu ili iz bilo kog razloga trebate pravnu i stručnu pomoć potpuno besplatno pozivom jednog broja dobijate konkretne savete i akcione korake kako da se naplatite.

Deluje obećavajuće? A šta ako vam kažemo da jedna takva članska kartica na godišnjem nivou košta, od jednog do tri sipanja benzina.

Budite odgovorni i pametni, uložite u sigurnost sebe i svoje porodice. Ne dozvolite da vaš peh sa autom postane priča koja se prepričava na slavama jer ste vi kao junak te priče prepustili stvar slučaju!