Pojavile su se informacije da je građanima Srbije od noćas potreban pasoš za ulazak u Crnu Goru! U toku jutra pojavile su se glasine da crnogorski MUP i carinici sa granice vraćaju sve naše turiste koji su na letovanje, krenuli sa ličnom kartom i zdravstvenim knjižicama za svoju decu.

Kako se saznalo od vozača autobusa koji je tražio da ostane anoniman, u prethodnih 24h vraćeno je dosta naših turista sa crnogorske granice. Posle priključenja CG NATO-u došlo je do promene zakona, a to je da će se za ulazak u Crnu Goru biti potreban pasoš. Ovaj zakon trebalo bi da stupi na snagu od 01.07.2017. godine.

Putnici koji su krenuli u Crnu Goru sa maloletnom decom, izvor kaže da su vraćeni sa granice jer deca nisu imala putne isprave. Zakon kada su u pitanjju maloletnici, je da osim pasoša, obavezno posedovati i saglasnost za put maloletnog deteta ukoliko samo jedan roditelj vodi decu sa sobom. Ovakva saglasnost se overava kod notara, a minimalna cena za overu je 500 rsd.

Posle raznih priča i nagađanja tokom današnjeg dana MUP CG demantovao je priče da je građanima Srbije za sada potreban pasoš. Ističu da je i dalje isti režim za ulazak u CG i da su dovoljne liče karte za ulazak u Crnu Goru.

U svakom slučaju mi Vam želimo srećan put ukoliko idete na godišnji odmor u Crnu Goru i da obavezno uzmete paket pomoći na putu, da u slučaju nekih neprijatnosti u drugoj državi ne morate mnogo da platite, već da krenete spremni i osigurani na put!!! Prema poslednjim informacijama za ulazak u CG i dalje Vam je dovoljna lična karta ili pasoš.

AM CLUB SERBIA  http://amcsrbija.rs/